Behandeling - Praktijk Gerdez

Behandeling

Heb je iets heel naars meegemaakt in het leven? Dan kan Praktijk Gerdez jou helpen bij het verwerken van traumatische ervaringen. Dit kunnen ook doen als je last hebt van faalangst, angst in sociale situaties, op straat of voor bepaalde dingen en dieren.  Als je snel boos of verdrietig bent kan het thuis en op school soms heel lastig zijn. Wij kunnen jou helpen jouw klachten te verminderen door middel van EMDR en cognitieve gedragstherapie. Daarnaast oefenen we in de praktijk door anders om te leren gaan met voor jou moeilijke situaties. Je kunt dan ook oefeningen mee krijgen die samen met je ouders of op school kunt doen. Zo leer je de nieuwe vaardigheden in alle voor jou belangrijke situaties toepassen.

Ben je naar Nederland gevlucht, alleen of met je ouders of andere familie hier naar toe gekomen? Als je uit een ander land komt kan de Nederlandse taal- en cultuur soms moeilijk zijn. Helemaal als je dan ook nog traumatische ervaringen hebt meegemaakt/ Praktijk Gerdez kan jou, je ouders, familie en school hierbij helpen. Dit doen wij door middel van EMDR en cognitieve gedragstherapie. Daarnaast oefenen we in de praktijk door anders om te leren gaan met voor jou moeilijke situaties.

Vind jij lezen, spelling en/of rekenen moeilijk? Dan kan Praktijk Gerdez jou hierbij helpen. We gaan dan samen in de praktijk oefenen. Het geoefende wordt besproken met jouw ouders en school, zodat je het geleerde ook thuis en in de klas kan toepassen.

Als je moeite hebt met het plannen en organiseren en leren voor toetsen en examens dan kan Praktijk Gerdez jou helpen door middel van een training ‘Leren leren’. Het geleerde wordt ook besproken met jouw ouders en school, zodat je dit thuis en in de klas kan toepassen.